Szybkie brownie z migdałami


Czekolada + migdały to niewątpliwie jedno z najlepszych połączeń. Dzisiaj mamy dla was brownie z migdałami. Ciasto jest szybkie w wykonaniu i idealnie pasuje do popołudniowej kawy. Zapraszamy!

Potrzebujemy:
  • 4 jajka
  • 120 g gorzkiej czekolady
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • 400 g cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 60 g mąki
  • 100 g migdałów lub orzechów włoskich
  • 250 g margaryny do pieczenia 
Przygotowanie:
Nagrzewamy piekarnik do 165⁰C. W kąpieli wodnej musimy rozpuścić margaryne i czekoladę. Mieszamy do powstania gładkiej konsystencji. Dodajemy cukier cały czas mieszając do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Miskę odkładamy znad gorącej pary i dodajemy jajka, mąkę cukier waniliowy i sól dokładnie mieszając łyżką do połączenia się wszystkich sładników. Na sam koniec wsypujemy migdały i ponownie mieszamy. Do blaszki o wymierach 20 x 30 wcześniej posmarowanej masłem i posypanej mąką wlewamy ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 35 - 40 minut.

Mamy nadzieje, że przepis wam się spodobał i cieszymy się że jest was z miesiąca na miesiąc więcej. Smacznego :)
P & G






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Poligosia , Blogger