Potrzebujemy:
- 4 jajka
- 120 g gorzkiej czekolady
- 2 opakowania cukru waniliowego
- 400 g cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 60 g mąki
- 100 g migdałów lub orzechów włoskich
- 250 g margaryny do pieczenia
Przygotowanie:
Nagrzewamy piekarnik do 165⁰C. W kąpieli wodnej musimy rozpuścić margaryne i czekoladę. Mieszamy do powstania gładkiej konsystencji. Dodajemy cukier cały czas mieszając do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Miskę odkładamy znad gorącej pary i dodajemy jajka, mąkę cukier waniliowy i sól dokładnie mieszając łyżką do połączenia się wszystkich sładników. Na sam koniec wsypujemy migdały i ponownie mieszamy. Do blaszki o wymierach 20 x 30 wcześniej posmarowanej masłem i posypanej mąką wlewamy ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 35 - 40 minut.
Mamy nadzieje, że przepis wam się spodobał i cieszymy się że jest was z miesiąca na miesiąc więcej. Smacznego :)
P & G
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz