MUFFINKI NA MLEKU KOKOSOWYM

Muffinki to zdecydowanie jedna z najprostszych i najszybszych słodkości. Te z naszego przepisu nie dość, że są przepyszne to jeszcze mają wiele wartości odżywczych, ponieważ zawierają banany i mleko kokosowe. Banany są skarbnicą potasu, który z kolei dobrze wpływa na nadciśnienie. Mleko kokosowe zawiera w sobie dużą ilość kwasu foliowego i witamin B2 i B6.



Zaczynamy! :)

Potrzebujemy:
  • puszkę mleka kokosowego
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych
  • 2 szklanki mąki
  • jajko
  • 5 łyżek cukru
  • 3 bananów (można zamienić na dowolne owoce)
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli
Dodatkowo:
  • papilotki (foremki) do muffinek

Przygotowanie:
Wszystkie składniki oprócz owoców mieszamy na gładką masę. Banany obieramy ze skóry i kroimy w cienkie plasterki, następnie łączymy z naszą masą. 
Wypełniamy foremki do 2/3 wysokości i pieczemy 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Po upieczeniu należy je odstawić do ostygnięcia na 10-15 minut.

Świetnie smakują z dżemem śliwkowym lub naszym ulubionym masłem orzechowym :)

Mamy nadzieje, że Wam posmakują i będziecie do nich wracać często.
Pamiętajcie o komentowaniu, obserwowaniu i lajkowaniu na naszym fanpagu na Facebooku :)




Buźka
P & G

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Poligosia , Blogger