Blondie :)
Myślę, że nie wielu z wam mówi słowo "Blondie". A mianowicie, jest to jedno z najprostszych w wykonaniu i jedno z najlepszy ciast jakie udało nam się zrobić przez ostatni czas. Głównymi składnikami naszego ciasta do pyszna biała czekolada i migdały. Nasze Blondie można też nazwać inaczej czyli białe brownie, charakteryzuje się tym że jest niskie i baaardzo czekoladowe. Może być tak, że jak już zrobicie własne "white brownie" to zastaniecie posądzeni o zrobienie zakalca, ale nie ma co sie martwić! Jeśli ktoś tak powie to tylko znak że wam wyszło. Prawdziwe Blondie powinno być takim jakby zakalcem, ponieważ jest ono w środku wilgotne od czekolady.
Ale do roboty!
Potrzebujemy:
Jajka razem z cukrem ubijamy/ miksujemy aż podwoją swoją objętość i zmienią kolor. Później dodajemy roztopione masło, chwile miksujemy i dodajemy make, dalej mieszając. Wrzucamy dobrze posiekaną białą czekoladę migdały. Mieszamy łyżką aż do połączenia się składników.
Pieczemy w 180 stopniach przez 25-30 minut.
Możemy też trochę ułatwić sobie i rozpuścić masło z czekoladą w kąpieli wodnej tworząc czekoladową masę, Przestudzoną masę dodać po mące.
Gotowe :)
Mamy nadzieję ze będzie wam smakować.
Myślę, że nie wielu z wam mówi słowo "Blondie". A mianowicie, jest to jedno z najprostszych w wykonaniu i jedno z najlepszy ciast jakie udało nam się zrobić przez ostatni czas. Głównymi składnikami naszego ciasta do pyszna biała czekolada i migdały. Nasze Blondie można też nazwać inaczej czyli białe brownie, charakteryzuje się tym że jest niskie i baaardzo czekoladowe. Może być tak, że jak już zrobicie własne "white brownie" to zastaniecie posądzeni o zrobienie zakalca, ale nie ma co sie martwić! Jeśli ktoś tak powie to tylko znak że wam wyszło. Prawdziwe Blondie powinno być takim jakby zakalcem, ponieważ jest ono w środku wilgotne od czekolady.
Ale do roboty!
Potrzebujemy:
- 3 tabliczki białej czekolady (każda tabliczka po 100g)
- 225 g masła
- 150 g (3/4 szklanki) mąki
- 125 g ( trochę ponad 1/2 szklanki) cukru
- 100 g migdałów (płatki)
- 4 jajka
Jajka razem z cukrem ubijamy/ miksujemy aż podwoją swoją objętość i zmienią kolor. Później dodajemy roztopione masło, chwile miksujemy i dodajemy make, dalej mieszając. Wrzucamy dobrze posiekaną białą czekoladę migdały. Mieszamy łyżką aż do połączenia się składników.
Pieczemy w 180 stopniach przez 25-30 minut.
Możemy też trochę ułatwić sobie i rozpuścić masło z czekoladą w kąpieli wodnej tworząc czekoladową masę, Przestudzoną masę dodać po mące.
Gotowe :)
Mamy nadzieję ze będzie wam smakować.
Buźka
P&G
Ciasto, zresztą nie tylko to, jest PYSZNE!
OdpowiedzUsuń